Kategoriat
Etusivu Uutiskirje Yleinen

Loviisan kisaraportti

Loviisan avoimet avasi kotimaan ottelukisojen liigakauden

Loviisan kisa on pitänyt vuodesta toiseen paikkansa kauden avaavana liigakilpailuna Suomessa. Yhtä lailla Taekwondourheilijat oli tuttuun tapaan mukana isolla ja innokkaalla joukkueella.

Pieni, mutta pippurinen joukkue harrastajasarjoissa

Aamupäivällä sairastumiset verottivat lähtökohtaisesti isompaa joukkuetta ja lopulta kentällä nähtiin Kaisla, Nooa ja Teresa. Kaisla otteli hyvän ja tasaisen matsin mutta vastustaja oli tällä kertaa aavistuksen parempi. Nooa puolestaan oli täysin ylivoimainen matsissaan mutta erikoinen tuomarilinja vei Nooan kultamitalin kun Nooa sai varoituksia tilanteesta kuin tilanteesta, joissa ei olisi koutsin silmään varoituksen paikkaa ollut. Nooalle siis varoitukset täyteen vaikka oli ylivoimaisessa johdossa. Teresa voitti avausmatsinsa tarkoilla pääosumilla ja selvitti näin tiensä finaaliin. Harmillisesti siinä vastustaja oli muutamaa pistettä parempi ja Teresan oli tyytyminen hopeaan.

Hyvä kaudenavaus liigasarjoissa

Iltapäivällä Taekwondourheilijoita nähtiin kaikilla kentillä tasaisella tahdilla eivätkä koutseina toimivat Sampo, Petteri ja Pauli paljoa kerinneet kentiltä poistua. Iines ja Porvoon Juuli järjestivät kaksi lähes perättäistä jännitysnätelmää kun kohtasivat toisensa sekä -33kg ja -37kg kadettisarjojen finaaleissa. Ensimmäisen vei nimiinsä Juuli viime hetken pääosumalla, mutta toisessa Iines näytti miten pisteitä kaivetaan pitkien potkusarjojen ja vahvojen hyökkäyksien kautta. Tuloksena kultainen mitali Iineksen kaulaan. Venne taputteli oman sarjansa melkoisen ylivoimaisilla suorituksilla. Venne osoitti jälleen kerran, että kun jalka nostetaan, sillä myös otetaan piste. Janika, Plum ja Sami selvittivät kaikki tiensä finaaliin, mutta päivän vire ei riittänyt voittoihin. Kaikilla oli taktiikka hyvin hallinnassa, mutta toteutus vaatii vielä pientä hienosäätöä, jotta nämäkin saadaan käännettyä voitoiksi. Alina ja Aleksi testasivat ensi kertaa siipiään liigasarjoissa, eikä lainkaan hullummilla suorituksilla. Molemmat saivat huomata, että taidot riittävät oikein hyvin kovempiakin vastuksia vastaan vaikka vastustajat olivat vielä pistetaululla parempia. Laurille, Lucalle ja Kianille myös avaustappiot, mutta oikein hyvät ottelut nekin. Määrätietoinen treeni alkaa näykyä luottamuksena omaan tekemiseen.

Teknisesti joukkue oli oikein hyvässä kunnossa, mutta treenissä pitää vielä painottaa lisää tilanteiden ratkaisukykyä sekä perusduunin merkitystä tilanteiden rakentamisessa. Ottelut voitetaan tilanne kerrallaan pysymällä omassa taktiikassa ja kykenemällä ratkaisemaan tiukat paikat eduksi. Näillä treenieväillä lähdetään rakentamaan entistäkin tehokkaampaa joukkuetta Nurmijärven kisoja varten.

Kaikki tulokset

Harrastajasarjat:

Nooa Buuri E1-juniorit -30 Kg 2.
Kaisla Seimola D2-juniorit -30 Kg 5.-9.
Teresa Vepsä B2-juniorit -55 Kg 2.

Liigasarjat:

Kilpailija Sarja Sijoitus
Venne Viitaniemi Kadetit -33 Kg 1.
Luca Leskinen Kadetit -37 Kg 3.
Aleksi Koskelainen Kadetit -49 Kg 5.-9.
Kian Nowrouzi Kadetit -49 Kg 3.
Plum Kopisto Kadetit -53 Kg 2.
Lauri Hulikkala Kadetit -53 Kg 3.
Iines Korhonen Kadetit -33 Kg 1.
Iines Korhonen Kadetit -37 Kg 2.
Janika Tatti Kadetit -41 Kg 2.
Plum Kopisto B1-liiga -51 Kg 1.
Alina Shor B1-liiga -63 Kg 3.
Sami Leskinen Otteluliiga -63 Kg 2.