Kategoriat
Etusivu slider Uutiskirje Yleinen

Taekwondourheilijat iski kultasuoneen ottelun SM-kisoissa

Ottelujoukkueen saldo 11 Suomen mestaruutta, 4 hopeaa ja 3 pronssia

Ottelun suomenmestaruudet ratkaistiin Eurassa lauantaina 23.11.  ja Taekwondourheilijoiden maakuntamatka muuttui varsinaiseksi rosvoretkeksi. Jalometallia saatiin kantaa kotiin kaksin käsin! Reissun huipputunnelmaa korosti bussilla toteutettu yhteiskuljetus. Jos menomatkan aamuhämärissä bussi oli vielä melkoisen rauhallinen, niin toiseen ääripäähän päästiin paluumatkalla ottelijoiden juhliessa mestaruuksiaan sekä nauttiessa loistavasta seurasta.

Kadeteissa eniten otteluita urakoi Venne joka kamppaili mestaruuksista kahdessa sarjassa. Venne otteli keskittyneesti ottelusta toiseen eikä juuri antanut vastustajilleen pelitilaa. Taisipa yhden vastustajan maitohammaskin irrota tohinassa. Venne voitti tyylikkäästi kadettien -37kg sarjan ja eteni myös -41 -kiloisissa finaaliin. Valitettavasti sähikäisen vasen polvi oireili sen verran pahasti, ettei finaaliin ollut syytä mennä, vaikka Venne itse olisi kyllä sinne hinkunut.

Keskittymistä ei myöskään puuttunut Jennyltä ja Iinekseltä, jotka taituroivat tiensä mestareiksi kadettityttöjen -37kg ja -41kg sarjat. Vastustajat olivat tuttuja ja ottelut olisivat voineet kääntyä miten tahansa. Tytöt kuitenkin noudattivat upeasti sovittua taktiikka, joten mestaruudet lähtivät tätä myöten matkalle kohti Helsinkiä.

Sara sai odotella pitkän päivän ainokaista otteluaan. Jalat eivät ehkä enää olleet terävimmillään, mutta Sara kuitenkin hoiteli ottelun kotiin kovalla rutiinilla. Vastustajan suojaus oli hyvä, mutta Saran jalka löysi tiensä kypärään pilkuntarkasti. Tarkat olivat myös Janikan osumat, joilla tie siivittyi finaaliin. Myös finaalissa Janikan otteet olivat mainiot, mutta vastustaja veti kuitenkin pidemmän korren. Hienosti hopeaa ja varmasti jäi nälkää ensi kerraksi.

Suomenmestaruuskilpailuiden ensikertalaisina mukana mitaleista kamppailivat Markus, Honey ja Renad ja kolmikko nappasikin hienosti värisuoran mitaleita. Kirkkain mitali ripustettiin Markuksen kaulaan kadettipoikien -33  finaalin sydämentykytyksiä aiheuttaneen jännitysnäytelmän jälkeen. Aina jatkoerään saakka venynyt trilleri päättyi lopulta Markuksen ujuttaessa jalkansa vastustajan kypärään monen läheltä-piti -yrityksen perään. Honey taas vastasi jonkinlaisesta epävirallisesta piste-ennätyksestä onnistuen takomaan avausottelussaan kahdessa erässä 75 pistettä ennen kuin piste-ero armollisesti katkaisi ottelun. Valitettavasti finaalissa paukut vähän loppuivat kesken ja Honeyn oli tyytyminen hopeaan. Renadin osaksi koitui tällä kertaa avaustappio, mutta taistelutahdosta ei kyllä jäänyt kiinni. Pari teknistä korjausta ja voitoksi nämä käännetään.

Juniorisarjoissa Plum ja Lauri edustivat tuttuun tapaan molemmat poikien -63-kiloisissa, mutta perinteistä poiketen keskinäistä finaalia ei tällä kertaa saatu. Laurin tie päättyi harmillisesti välieriin, mutta sarjan mestaruudesta ei jäänyt kahta sanaa Plumin takoessa finaalissa tiensä mestaruuteen. Jos ottelussa kerättäisiin tyylipisteitä, olisi Plum vienyt mestaruuden yhtä kaikki. Eddie pääsi kumartamaan suoran mestaruuden.

Junioritytöissä Chaimaa ja Alina dominoivat omia sarjojaan ja molemmat lähtivät Eurasta Suomenmestareina. Chaimaan avausottelussa ei voittajaa tarvinnut kauaa pohtia. Finaalissa Chaimaalla kesti hetken löytää rytminsä, mutta sen löytyessä alkoikin aikamoinen ilotulitus. Alinan finaalissa saatiin hetken jännittää, kumpaan suuntaan ottelu kääntyy, mutta Alinan nostaessa omia tehojaan ei vastustaja enää pysynyt kyydissä mukana.

Aikuisissa il maestro Teemu keräsi jo laskutavasta riippuen 20. tai 21. suomenmestaruutensa. Ensimmäisessä matsissa kaatui itsekin SM-mitaleita junnuna kerännyt Riku, joka lähti ennakkoluulottomasti haastamaan raskaan sarjan ukkoja, vaikkei viime vuosilta olekaan merkittävästi kisakokemusta. Bardia tyylitteli sarjavoittoon jättämättä mitään sattuman varaan. Nähtiinpä yksi Bardian ikoninen tuuletushämykin kesken ottelun, kuinkas muutenkaan. Severi oli erinomaisessa kisavireessä ja veikin semarinsa varsin näyttävästi. Finaalissa turvonnut jalkapöytä haittasi tekemistä, mutta kauas ei mestaruus Severiltä siltikään jäänyt.

Koutseina kisassa hääräsivät Fatima, Juho, Pauli, Sampo ja Teemu. Koutsien oli helppo olla yhtä hymyä urheilijoiden napsiessa voittoja ja osoittaessa huikeaa taistelutahtoa ja joukkuehenkeä. Tähän kisaan on erittäin hyvä paketoida syksyn kilpailukausi. Seuraavaksi päästäänkin nauttimaan hauskasta yhdessäolosta heti ensi viikolla kisaryhmien kaudenpäättäjäisissä. Siitä alkaakin sitten valmistautuminen pikkuhiljaa alkukevään kilpailuihin, kuten Pohjoismaiden mestaruuksiin.

Tuomioita jakoivat ansiokkaasti Ali, Alex ja Vlad.

Isot onnittelut kaikille mitalisteille!