Kategoriat
Etusivu slider Uutiskirje Yleinen

Lisäharjoituksia joka viikonpäivälle myös kevätkaudella

Taekwondo | Helsinki

Taekwondourheilijat tarjoaa kattavan paketin lisätreenejä harrastajille

Taekwondourheilijoiden perusryhmissä harjoitellaan kattavasti kaikkia lajin osa-alueita sekä kehitetään fyysisiä ominaisuuksia monipuolisesti. Perussopimuksen hintaan sisältyy näiden lisäksi kattava paketti erilaisia lisäharjoituksia, joilla osaamistaan voi syventää tietyllä osa-alueella tai nostaa kuntoaan uudelle tasolle.

Suosittelemme kaikille harrastajillemme vähintään yhtä lisäharjoitusta viikossa perusharjoitusten lisäksi. Innokkaimmat tietysti poimivat treenejä lähes joka päivälle.

Harrastajaottelu

Harrastajottelussa tutustutaan ottelutaekwondon perusteisiin ja tietysti myös otetaan sparrimatseja rauhallisella temmolla. Harrastajaottelussa lähdetään turvallisuus etusijalla ja suojat pidetään aina mukana harjoittelussa. Ryhmä sopii kaikille ottelusta kiinnostuneille. Harrastajaottelu on myös hyvä aloituspiste niille, jotka tavoittelevat kilparyhmissä harjoittelua.

Lasten harrastajaottelu torstaisin klo 18-19
Nuorten ja aikuisten harrastajaottelu torstaisin klo 18-19

Harrastajaliikesarja

Harrastajaliikesarjassa harjoitellaan liikesarjojen perusteita sekä tietysti opiskellaan uusia liikesarjoja. Harjoituksessa pureudutaan myös perustreenejä syvällisemmin askeleiden, käsitekniikoiden, potkujen ja voimantuoton saloihin. Erittäin hyvä treeni kaikille harrastajille esimerkiksi osana vyökoepreppausta. Harjoitukseen voivat tulla mukaan kaikki ensimmäisen liikesarjan oppineet harrastajat.

Lasten harrastajaliikesarja torstaisin klo 17-18
Nuorten ja aikuisten harrastajaliikesarja maanantaisin klo 18-19

Yleisliikunnalliset taidot, -pelit ja -leikit

Tämä monimutkaisella nimellä varustettu harjoitus käynnistyi syksyllä 2019 ja on tarkoitettu aivan kaikille 7-15-vuotiaille harrastajille. Treenissä harjoitellaan nimensäkin mukaisesti liikunnallisia taitoja kattavasti huomioiden lasten ja nuorten herkkyyskausien vaatimukset. Erityisesti painotamme akrobatia-, liikkuvuus-, kehonhallinta-, koordinaatio- ja nopeusharjoittelua. Ryhmä on aikaisemmin pidetyn akrobatiaryhmän seuraaja, joten kakki akrobatiasta kiinnostuneet harrastajat mukaan. Tunneilla myös pelataan erilaisia liikunnallisia pelejä ja leikitään leikkejä, jotka kehittävät edellämainittuja ominaisuuksia.

Aikuisten oheisharjoittelu

Aikuisten oheisharjoittelu koostuu kolmesta erillisestä harjoituksesta, kuntopiiri, core sekä kehonhuolto.

Kuntopiiri on kovatehoinen lihaskunto- ja kestävyysharjoitus. Liikkeet tehdään joko kehon omalla painolla tai pienillä lisäpainoilla. Pääpaino harjoituksissa on perusvoiman ja voimakestävyyden harjoittamisessa vaihtuvien teemojen avulla. Kuntopiirit sopivat niin aloitteleville kuntoilijoillekin kuin pesunkestäville voimamiehille ja -naisille. Toistomäärät ja intensiteetti on räätälöitävissä jokaiselle sopivaksi.

Core-harjoituksissa keskitytään vahvistamaan kesivartalon lihaksia. Tavoitteena on rakentaa muuta harjoittelua tukeva vahva keskivartalo, joka tukee kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä ennaltaehkäisee selkä- ja nivelvaivoja.

Kehonhuoltoharjoituksissa sovelletaan useita erilaisia venytysmetodeja tavoitteena kokonaisvaltaisesti liikkuvampi ja terveempi keho. Venytykset eivät rajoitu pelkästään staattisiin ja passiivisiin lihasvenytyksiin vaan myös nivelten liikeradat ja aktiivinen venyttely otetaan huomioon. Venyttelyharjoitus on suunniteltu erityisesti tukemaan taekwondoharjoittelua, mutta sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet paremmin liikkuvasta ja venyvästä kehosta.

Vapaaharjoitus

Yli 15-vuotiaat harrastajat voivat harjoitella salilla myös itsenäisesti lauantaisin klo 13-14. Paikalla on ohjaaja, jolta voi tarvittaessa kysellä vinkkejä omaan treeniin.

Sunnuntain potkutreeni

Potkutreeni sopii kaikille yli 12-vuotiaille harrastajille, jotka eivät pelkää hikoilua ja sykkeen nousua. Potkutreenissä yhdistyvät kuntoilu ja taekwondon potkutekniikka, eli ihanteellinen harjoitus kaikille, jotka haluavat tosissaan ottaa kaiken irti itsestään.

Kilparyhmät

Kilparyhmissä on aavistuksen kalliimpi maksu kuin perusryhmissä, mutta tämä maksu oikeuttaa käymään kaikissa mahdollisissa harjoituksissa, joita salilta löytyy. Lisäksi urheilijoilla on oikeus käyttää salia omaan harjoitteluunsa. Kilparyhmissä harjoittelee urheilijoita eirilaisin tavoittein, mutta kaikille on yhteistä kova halu kehittyä ja nähdä vaivaa tulosten eteen. Ehkäpä sinustakin tulee urheilija Taekwondourheilijoiden kilparyhmiin. Kysy lisää vaikka heti tänään valmentajaltasi!

Toivottavasti näemme sinua lisäharjoituksissa mahdollisimman pian!