Kategoriat
Etusivu Yleinen

Porvoo Open 2020 menestyksekäs Taekwondourheilijoille

Porvoossa kisailtiin koronan varjossa, mutta urheilijat suoriutuivat hienosti.

Porvoo Open 2020 järjestettiin 3.10.2020 Porvoon Liikuntahallilla. Korona varjosti järjestelyjä ja Taekwondourheilijoilta jäi pois kaikki lasten sarjojen urheilijat (E/D). Koska kisa jäi pieneksi, myös useilta urheilijoiltamme jäi sarja toteutumatta. Pieni joukkue oli kuitenkin iskukykyinen ja paria harmittavaa kolhua lukuun ottamatta päivä oli nappisuoritus.

Kadetit

Markus Liuko

Markus Liuko (C -37 kg) otti sarjassaan hopeaa. Kaksi ottelua ja niukka finaalitappio olivat hyvä näyttö oikeansuuntaisesta kehityksestä.

Teemu Takala

Teemu Takala sai vastaansa (C -48 kg) sai vastaansa Frans Frangenin ja tiukka ottelu kääntyi Teemun voitoksi . Harmillisesti Teemu loukkasi jalkansa ottelussa, eikä päässyt poolin toiseen otteluun. Teemullekin siis hopeaa.

Juniorit

Honey La

Honey La (B -68 kg) otteli kaksi ottelua ja kaulaan ripustettiin kultamitali. Ottelut olivat jännittäviä ja Honey pystyi parantamaan suoritustaan ottelujen aikana.

Lauri Hulikkala ja Plum Kopisto

Plum ja Lauri arvottiin omassa sarjassaan (B -68 kg) samalle puolelle kaaviota. Plum otti aluksi selkeän voiton pitkästä Miro Ulkuniemestä. Semifinaalissa Plum ja Lauri kohtasivat ja taisto olikin varsin tuima. Plum oli kuitenkin pikkuriikkisen parempi ja ottelu olikin yksi päivän tasokkaimmista. Valitettavasti voittaja vain loukkasi nilkkansa ja finaali jäi väliin. Laurille pronssi ja Plumille hopea.

Aikuiset

Sara Quinones

Sara Quinokselle ei tullut vastusta kadetteihin eikä junioreihin. Niinpä kadetti-ikäinen Sara otteli hämmästyttävästi aikuisten raskaassa sarjassa (R +73). Vaikka Sara onkin ikäisekseen poikkeuksellisen lahjakas ja osaava ottelija, kuitenkin ikäero parikymppisiin naisiin on ihan fysiikan puolella aika suuri.

Saran otteet olivat vakuuttavia ja vastustajat tietysti tekivät parhaansa, mutta Sara näytti lopulta kaapin paikan. Vaikka tulos ei ehkä ollut yllättävä, oli suoritus kuitenkin hämmentävän kova.

Yhteenvetoa

Kisa saatiin vietyä läpi kunnialla. Jotkin koronatoimet tuntuivat kuitenkin ylimitoitetuilta, jopa kohtuuttomilta. Etenkin pienten lasten kohdalla omien hultajien tuoma turva olisi tärkeää ottaa huomionn jatkossa.

Pitkä kisatauko näkyi niin järjestelyissä kuin urheilusuorituksissa. Omat tuomarimme Lex ja Ali Lahti olivat kuitenkin huomattavan skarppeina ja ansaitsevat kiitettävän arvosanan tuomaroinnistaan.

Valmentajan toiminut Sampo Pajulampi totesi: “Tiivistetysti: hyvin meni. Saran voitto aikuisten sarjassa oli kyllä uskomaton veto noin yleisesti ottaen. Jos ois ollu järkevä arvonta Plumin ja Laurin sarjassa, ois siitäkin kulta ja hopea. Muuten kaikilla taso siellä missä pitääkin, eli kärjessä tai kärjen edellä.”

Mari Lapinsalo ja Eddy Quinones toimivat myös valmentajina ja homma rullasi hienosti läpi päivän.

Ikkunan takana seuraaville vanhemmille tilanne oli mm. tiedonkulun ongelmien takia  turhauttava. Huoltajilla on kuitenkin kisoissa tärkeä rooli monesstakin näkökulmasta, ja sen vähättely ei jatkossa käy.