Kategoriat
Yleinen

Euroopan olympiakarsinnat – LIVE

Seuraa olympiakarsintoja livenä. Jenna otteli perjantaina ja Matti ottelee sunnuntaina:

Reaaliaikainen tulosseuranta:
Lauantai: https://wt.uptkd.com/control_accesos_ant.php?camp=30 
Perjantai: https://wt.uptkd.com/control_accesos_ant.php?camp=29

Kannattaa klikata ”show fights” nappia, niin sivun alareunaan ilmestyy kentän ottelujärjestys.

Sunnuntai 9.5.

Matin ensimmäinen ottelunumero oli 111. Vastassa oli Azerbaijanin nopea ja taitava Imamaddin Khalilov, jolle matti taipui 19-3. Azerbaijan vei sarjan ja lähtee paralympialaisiin. Matin sijoitus on 3.

Sunnuntain kaaviot>>

Lauantai 8.5.

Lauantaina suomalaisista otteli Suvi Mikkonen. Hän kohtasi avausottelussa 112 hollantilaisen Bodine Schoenmakerssin (vastustajan tiedot taekwondodatassa>>). Suvi vei ottelun 15-11.

Toisella kierroksella Suvi voitti Belgian kokeneen Rahellah Asemanin! Neljäs kerta toden sanoi. Seuraavaksi vastaan tuli kova puolalainen, joka oli sevästi vahvempi.

Yle raportoi: https://yle.fi/urheilu/3-11922634
Lue myös ennakkojuttu Suvin karsinnasta YLE:ltä>>

Lauantain kaaviot>>

Yhteenvetona lauantaista voidaan todeta Suvin upeat suoritukset. Vaikka viimeisestä matsista ei pistepaikkoja löytynyt, Asemanin kaataminen oli kova suoritus. 3 aiempaa yritystä ei tuottanut tulosta, mutta tärkeimmässä paikassa suoritus oli suorastaan jäätävä.

 

Perjantai 7.5.

Jennan ottelunumero oli 211. Vastassa oli Espanjan kokenut Cecilia Castro-Burgos, jolla on meriitteinään mm. kolme EM-mitalia. Castro-Burgos oli vahvempi pistein 35-5.

Muista suomalaisista perjantaina otteli Niko Saarinen miesten alle 58 kilon sarjassa. Hän voitti ottelussa 108 pakolaisstatuksella ottelevan Sevede Naghibzadehin. Seuraavaksi vastaan asettui ottelussa ranskalainen 220 Cyrian Ravet, jolle Niko hävisi 30-10.

Perjantain kaaviot>>
Cecilia Castro-Burgos taekwondodatassa>>
Perjantain tulokset>>

Yhteenvetona perjantaista voi tietysti todeta, etteivät suomalaiset saavuttaneet olympiapaikkaa. Jennan valmentaja Teemu Heino totesi:Ollut tosi rikkonaista loukkaantumisien kanssa jo viime ”kaudella” ja sama meno valitetavasti jatkui, kun Jennan ristisiteet napsui katki joulun alla sparreissa. Leikkauksesta ei olisi ehditty ennen karsintoja toipua, joten tartuttiin siihen oljenkorteen, että polvi ehtisi kuntoutua täyteen iskuunsa näihin kisoihin. Hetken jo näyttikin ihan hyvältä, kun helmikuun lopulla päästiin tekemään lajiharjoituksia, mutta aivan 100% paranemiseen ei aika kuitenkaan riittänyt. Ja melkein parantuneella polvella ei näissä kisoissa vaan pärjätä. Itse ottelua ei mielestäni ole syytä sen enempää analysoida. Polvi ei kestänyt täyttä iskutusta ja ottelu oli sitä myöten hyvin selvä.

Nyt haettaneen vauhtia leikkaussalin kautta ja katsotaan hommaa sen jälkeen eteenpäin.”
 
8 olympiapaikkaa jakautuivat 8 maan kesken. Erityisesti perjantailta kannattaa nostaa esiin Adriana Cerezon suoritus. Vain 17-vuotias espanjalainen oli täysin ylivoimainen ja vei vastustajiaan kuin niitä kuuluisia litran mittoja, huolimatta siitä, että oli koko turnauksen nuorin osallistuja. Häntä valmentaa Jesus Ramal joka vastaa myös Suvi Mikkosen valmennuksesta.

Kiinnostava knoppitieto liittyy unkaria edustavaan Omar Salimiin. Hänestä tulee vasta toinen 2. polven olympiaurheilija taekwondossa. Hänen valmentajaisänsä Gergerly Salim voitti Tanskan väreissä alle 50 kilon sarjan Barcelonassa, jossa taekwondo oli näytöslajina. Espanjan Jesus Tortosa otteli Soulissa 1988 ja hänen poikansa Jesus Tortosa Riossa.
Gergerly Salim wikipediassa>>

Uutinen päivittyy.