Kategoriat
Etusivu slider Uutiskirje Yleinen

Taekwondourheilijat vahvasti edustettuna liikesarjojen EM-kisoissa

Christianille pronssia miesten U30-ryhmistä!

Liikesarjojen EM-kilpailut järjestettiin Turkissa 2.-4.4. ja heti perään yhden välipäivän jälkeen kilpailtiin vielä ensimmäiset Beach EM-kilpailut samalla paikalla. Kilpailujen taso oli erittäin kova, mutta niin oli myös Suomen joukkueen. Mitalisaaliina EM-kilpailuista tuli kolme pronssia, joista yksi ripustettiin Christianin kaulaan erinomaisten suoritusten perään ryhmäsarjassa yhdessä Budokwain Olli Siltasen ja Frans Salmen kanssa. Muut pronssit ottivat naisten O30 ryhmä Niina Virtala (Manse), Johanna Nukari (EHT) ja Triin Saviauk (Budokwai) sekä Niina Virtala (Manse) yksilöstä. Mitaliputkea täydensi beach-kisoista napattu miesten ryhmäpronssi. Onnittelut mitalisteille!

Taekwondourheilijoilla oli vahva edustus joukkueessa, kun Christianin lisäksi mitaleita havittelivat Ville, Plum, Eero, Aino, Alex, Sofia, Bella, Vickan, Laura (beach) ja Elina (beach). Kaikki näyttivät kyntensä arvokisamatoilla, ja jos jotain, kilpailu toimi hyvänä tasonmittarina tulevaa varten. Huikeaa nähdä näin monta kisaryhmien urheilijaa näin kovalla tasolla. Jatkakaa määrätietoista työtä!

Villen matkaraportti

“Ville voitti EM-kisojen ensimmäisellä kierroksella Bulgarian edustajan ja toisella kierroksella vastaan asettui Turkki. Turkkilainen oli liian kova pala ja Villen lopullinen sijoitus oli jaettu 5. sija. Kyseinen turkkilainen saavutti lopulta hopeaa. Parisarjassa Budokwain Triin Saviaukin kanssa varsinkin finaalisuoritukset menivät nappiin ja sijoitus oli 6. Edellä olleet 5 paria olivat pisteissä jonkin verran vielä edellä, joten Euroopan kärkeen on vielä hieman matkaa ja töitä tehtävänä. Beach EM-kisoissa Ville sai EM-kisojen tyyliin vastaansa turkkilaisen (tällä kertaa kuitenkin eri turkkilainen), joka saavutti lopulta hopeaa. Sijoitus jaettu 9. sija. Parisarjassa viime hetkellä tietoon tullut poomsen muutos sekoitti pasmoja sen verran, että suoritus ei ollut toivotunlainen ja Ville ja Triin hävisivät täpärästi Tanskan parille, mitalin jäädessä haaveeksi. Lopullinen sijoitus jaettu 5. sija.

Elina kilpaili ainoastaan Beach EM-kilpailuissa, sarjassa Team Female U30, Tampereen Keumgangin Nea Säynäjoen ja Hipkon Linda Räkköläisen kanssa. Ryhmä oli hyvässä iskussa, mutta ensimmäisellä kierroksella vastaan asettunut Italian trio vei kuitenkin voiton. Naisten ryhmän sijoitus jaettu 5. sija.

Laura kilpaili niin ikään ainoastaan Beach EM-kilpailuissa. Lauralla oli epäonnea matkassa hänen loukatessaan jalkaansa kilpailupäivää edeltävänä iltana treeneissä. Loukkaantumisen vaivaamana Laura hävisi täpärästi Espanjalle ensimmäisellä kierroksella.

Plum ja Eero kilpailivat Alle 17v poikien ryhmäsarjassa Porin Taekwondon Joonas Järvenpään kanssa. Tämä oli samalla myös Eeron arvokisadebyytti. Suoritukset olivat hyvät, mutta eivät vielä riittäneet jatkokierroksille. Plum kilpaili myös alle 17v parisarjassa Espoo Hwarang Teamin Mia Knutssonin kanssa. Myös parisarjassa taso oli sen verran korkea, että jatkopaikkaa ei irronnut. Eero kilpaili lisäksi Beach EM -kilpailuissa yksilösarjassa, voittaen hienosti ensimmäisellä kierroksella Venäjän. Toisella kierroksella tuli häviö Espanjalle ja lopullinen sijoitus jaettu 5. sija.

TU:n kadetit tekivät kaikki hienon arvokisadebyytin EM-kilpailuissa. Ainon sarjan 22 kilpailijasta 11 pääsi semifinaalikierrokselle ja kovista vedoista huolimatta Aino jäi sijalle 14, täpärästi semifinaalin ulkopuolelle. Alex aloitti suoraan toiselta kierrokselta, kilpailijamäärän ollessa 19. Karsinta oli tiukka, vain 8 kilpailijan päästessä finaaliin. Alexin suoritukset eivät vielä ihan riittäneet finaalikierrokselle saakka. Bella, Vickan ja Sofia tekivät niin ikään hyvät suoritukset kisajärjestäjän alkusähläyksestä häiriintymättä. Nuoret kilpailijat eivät vielä ihan pärjänneet isommilleen ja jatkopaikka jäi vielä tällä kertaa saavuttamatta. Kaikkien kadettien suoritukset olivat hyviä ja asetelma oli haastava, kadettisarjassa monien kilpailijoiden ollessa vanhempia ja vahvempia. Tulevaisuudelta on lupa odottaa kovia tuloksia, kilpailijoidemme kerätessä lisää kokemusta!”

OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.

Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.