Uusille valmentajille on jatkuvasti kysyntää toiminnan kasvaessa

Taekwondourheilijoiden toiminta on kasvanut jatkuvasti sitten perustamisen ja uusia valmentajia on liittynyt mukaan tasaiseen tahtiin. Jatkossa uusia valmentajia kaivataan edelleen lisää ja tätä varten syksyn 2019 valmentajahaku on nyt avattu.

Valmentajaksi voivat hakea ketkä tahansa vähintään punaisen vyön omaavat yli 16-vuotiaat harrastajat.

Miksi ryhtyä valmentajaksi?

Taekwondon opettaminen tuo yhden lisäulottuvuuden omaan harjoitteluun ja kehittymiseen. Opettamalla sisäistää uudella tavalla harjoiteltavat asiat ja näin valmentajan oma oppiminen nopeutuu. Valmentajien kehittyminen on äärimmäisen tärkeä asia Taekwondourheilijoille ja siksi valmentajien kehittymistä tuetaan eri tavoilla. Jokainen ryhtyy valmentajaksi omista lähtökohdistaan. Toisen päämäärä on valmentaminen itsessään, toiselle itsensä kehittäminen. Syyt valmentajana toimimiselle ovat yksilöllisiä ja löytyvät parhaiten itse valmennustyön kautta.

Taekwondourheilijoiden konkarivalmentajien mainintoja syistä, jotka ovat saaneet pysymään toiminnassa vuodesta toiseen:

  • Onnistumisen tunne, kun omat valmennettavat saavuttavat tavoitteitaan (vyökokeet, kilpailumenestys)
  • Mahdollisuus vaikuttaa itselle tärkeän yhteisön toiminnassa
  • Arvostuksen tunne sekä harrastajien, näiden vanhempien että muiden ohjaajien osalta
  • Mahdollisuus kehittää ja testata uudenlaisia tapoja harjoitella taekwondoa
  • Valmentajien yhteinen toiminta, kuten illanvietot ja ohjaajatreenit
  • Oppia itse lisää taekwondosta valmentamisen kautta

Näiden lisäksi vastuuvalmentajat nauttivat monista käytännön eduista, jotka jo itsessään saattavat riittää syyksi aloittaa valmentajana toimiminen. Pitkäjänteinen työskentely kuitenkin edellyttää sisäistä motivaatiota, joka voi löytyä esimerkiksi edellä maintun listauksen asioista.

Miten valmentajaksi tullaan taekwondourheilijoissa?

Ensimmäinen askel on ilmoittaa halukkuutensa alkaa valmentaa, jonka jälkeen kerromme mielellämme lisää käytännöistä ja valmentamisesta yleensä. Tämän jälkeen pääset harjoittelemaan valmentamista valmentajamentorin kanssa yhden harjoituskauden ajaksi. Aluksi apuopettajana ja askel kerrallaan isompia kokonaisuuksia haltuunottaen. Harjoituskauden loppupuolella aloittelevavalmentaja ohjaa kokonaisa harjoituksia yhdessä valmentajamentorin kanssa. Tekemällä oppimisen lisäksi aloitteleville valmentajille järjestetään erillisiä lähipäiviä, joissa käydään läpi valmennuksen teoriaa ja seuran toimintatapoja. Mentorit ja koulutuksesta vastaavat valmentajat ovat tukenasi koko harjoittelujakson ajan.

Innostuitko ajatuksesta aloittaa valmentajana? Mikäli haluat mukaan valmentajakoulutukseen syksyllä, lähettele viestiä info@taekwondourheilijat.fi, soita 0451827290 tai ilmoittaudu salilla jollekin vastuuvalmentajalle.

 

Valmentajan on helppo hymyillä, kun mitaleita riittää vaikka muille jaettavaksi!