Kategoriat
Etusivu slider Uutiskirje Yleinen

Melkoinen mitalisaalis Vantaan SM-kisoista

Menestystä metsästettiin isolla ja tehokkaalla joukkueella

Taekwondo oli jälleen mukana SM-viikolla ja tällä kertaa mestaruuksia haettiin ottelun puolella alle 21-vuotiaiden sarjoissa sekä senioreiden sarjoissa. Liikesarjoissa mitaleita haviteltiin kaikissa virallisissa sarjoissa. Taekwondourheilijoita edusti iso ja hyvin valmistautunut joukkue molempien kilpamuotojen osalta ja menestys oli odotetun kaltaista.

Ottelusta peräti 6 mestaruutta

Ottelussa kirkkaimpien mitaleiden määrää karsi se, että kaikissa kahden edustajan sarjoissa arpaonni sattui niin, että seurakaverit olivat heti ensimmäisellä kierroksella keskenään vastakkain. Päivän avaava ottelu käytiin Severin ja Eddien välillä miesten -73kg sarjassa ja Eddien tarkempaakin tarkempi pisteenteko toi tällä kertaa jatkopaikan. Eddie meni odotetusti päätyyn saakka ja nappasi Suomen mestaruuden televisioidussa ottelussa. Severi näytti kyntensä yhtä sarjaa ylempänä kukistamalla ensin Bardian tiukassa avausmatsissa ja hoitaen sitten reilulla erolla finaalin nimiinsä.

Miesten -63kg sarjassa Plum ja Lauri kohtasivat niin ikään toisensa heti avauksessa. Tänään Plum onnistui paremmin selvittäen tiensä finaaliin, jossa tyytyminen kuitenkin hopeaan hyvän kamppailun päätteeksi. Luca otteli suoran finaalin miesten -45kg sarjassa pitkän kilpailutauon jälkeen. Tauko ei kyllä näkynyt sähikäisen jaloissa ja Luca lähti haastamaan ennakkoluulottomasti ja kovalla asenteella. Ihan ei vauhti vielä kultaan riittänyt, mutta myrskyvaroitus kyllä saatiin.

Naisten puolella sarjat jäivät aika pieniksi ja Alina ja Chahrazed julistettiin suoraan mestareiksi ainoina sarjoissaan. Chaimaa naputteli tyylikkään voiton omassa suorassa finaalissaan.

Seniorisarjoissa nähtiin myös seuran keskinäinen finaali, kun Matti ja Lasse kamppailivat -58-kiloisten mestaruudesta. Matilla oli tehokas startti matsiin Lassen herätessä vähän turhan myöhään mukaan rytmiin. Mestaruus näin ollen Matin nimiin.

Liikesarjajoukkue rohmusi mitaleita kovilla pisteillä.

Tehokas valmistautuminen tuotti tulosta myös liikesarjojen puolella, eikä pitkäksi venynyt kausi näkyny millään tavalla suorituksissa, päinvastoin. Urheilijat tuntuivat olevan melkoisessa vedossa.

Kadettisarjoissa Taekwondourheilijoilla oli suurin osa edustuksista. Tyttöjen sarjassa tehotrio Sofia, Bella ja Vickan ratkaisivat mestaruudet keskenään. Mestaruuden vei tällä erää Bella ja hopeaa Vickanille yhden sadasosan erolla Sofiaan. Totuttuun tapaan samainen trio nappasi kultaa myös ryhmäsarjastaan. Kadettipoikien puolella Alexille mestaruus selkeällä erolla sekä pronssia pareista yhdessä Vickanin kanssa.

Junioripojissa Eero tyylitteli mestaruuteen samoin kuin parisarjassa yhdessä Mudon Elvi Ollilan kanssa. Eero osallistui myös ensimmäistä kertaa freestyle-sarjaan. Sulava ja lennokas esitys siivitti tällä kertaa hopealle. Vastaavasti Alinan pitkään hiottu freestyle-suoritus oli upeaa katseltavaa. Tästä on todella hyvä lähteä hiomaan freestyle-osaamista yhä pidemmälle.

Aikuisissa Laura ja Ville ehtivät koutsausten ohessa napata hopeaa omista yksilösarjoistaan. Villelle lisäksi kultaa yksilösarjasta ja Lauralle hopeaa pareista. Tiitu jäi harmillisesti yhden sadasosan päähän pronssista naisten U30-sarjassa, mutta ryhmäsarjasta sen sijaan kultaa.

Isot onnittelut kaikille mitalisteille ja rentouttavaa kesää! :)

Kiitokset valmentajille Sampo, Teemu, Pauli, Laura ja Ville sekä tietysti väsymättömille tuki- ja kannustusjoukoille!