Kisojen parhaan otteluseuran palkinto Taekwondourheilijoille

Vantaan Ambassador’s Cupissa ratkaistiin vuoden 2019 liigamestaruudet molempien kilpailumuotojen osalta. Taekwondourheilijoiden 20-henkinen ottelujoukkue teki kovaa tulosta ja päivän päätteeksi saatiin nostaa ylpeänä kilpailujen parhaan otteluseuran palkinto. Tuttuun tapaan päivään mahtui tapahtumia ja tunteita laidasta laitaan.

Lauri ja Plum kohtasivat jälleen keskinäisessä finaalissa jännitysnäytelmän mennessä aina jatkoerään saakka. Laurin tarkka panssarinpautus toi tällä erää voiton Laurille. Chaimaa tyylitteli omassa poolisarjassaan kultaa kahdella voitolla. Saran pääpotkut olivat jälleen tarkkaakin tarkempia ja näin ollen selkeä finaalivoitto Saralle. Jenny otteli kahdessa sarjassa niin, että kaikki ottelut sattuivat perätysten tai ainoastaan muutaman ottelun välein. Neljästä ottelusta pottina kaksi voittoa ja kaksi tappiota, mutta isoimpana voittona voidaan pitää Jennyn kykyä kerätä taistelutahtonsa hävityn ottelun päätteeksi ja kääntää seuraava ottelu voitoksi samaa vastustajaa vastaan. Honey debytoi liigasarjassa ottaen hienosti hopeaa. Alinalle niin ikään hopeaa. Severin ja Bardian oli tyytyminen pronssiin tällä erää miesten 74kg -sarjassa. Severin pitkä kilpailutauko ei näkynyt juurikaan tekemisessä eikä välierävoitto ollut todellakaan kaukana. Iines otteli tiukan suoran finaalin, josta kuitenkin harmittavan niukka tappio.

Lasten sarjoissa Noel, Luca ja Max ahkeroivat kukin kahdessa sarjassa ja lopputuloksena 2 kultaa 1 hopea ja 2 pronssia. Noor voitti jännittävän ja tilannerikkaan finaalin D1- tytöissä. Noor johti ottelua koko ajan ja onnistuikin pitämään johtonsa vastustajan sinnikkäistä yrityksistä huolimatta. Markus otti selkeän avausvoiton, mutta joutui taipumaan finaalissa pidempää vastustajaa vastaan. Taskuun kuitenkin hopeaa hyvän päivän päätteeksi. Salmalle, Renadille, Vleralle, Teemulle ja Milaylle avaustappiot, mutta hyvin oteltujen otteluiden päätteeksi. Kukaan ei jäänyt vastustajansa jalkoihin ja lisätreenillä nämä kyllä käännetään voitoiksi.

Näytösluontoisessa joukkueottelussa taitojaan pääsivät näyttämään Bardia, Plum ja Chahra.

Tuomioita jakoivat Ali, Vlad ja Alex, joista viimeksi mainittu nappasi ansaitusti parhaan tuomarin palkinnon!

Ottelukoutseina hääräsivät Sampo, Juho, Pauli, Mari ja Fatima

Huippuhetkiä, tiukkoja tilanteita ja isoja tunteita mahtui päivään paljon enemmän kuin tässä on mainittu eikä raportti koskaan tee oikeutta kisapäivän autenttiselle fiilikselle. Seuraavan kerran tätä fiilistä pääsee kokemaan Eurassa SM-kisojen muodossa noin kuukauden päästä. Vantaan kisojen perusteella on lupa odottaa kovia suorituksia.

Hienoja suorituksia liikesarjoissa

Liikesarjakisaajien vire oli kohdillaan. Alex dominoi jälleen kadettipoikien sarjaa ja kultaa nappasi myös Marita naisten diesel-sarjasta. Freestylessä kaikki kisaajat ovat menneet syksyn aikana reilusti eteenpäin ja suoritukset olivat vahvoja. Alinalle kultaa ja Eerolle hopeaa, mutta mikä tärkeintä, molempien pisteet ovat hyvässä nousukiidossa sitten kesän SM-kisojen. Kaisla kisasi ensimmäistä kertaa liikesarjakilpailuissa osallistuen harrastajien freestyleen sekä lasten sinimustien sarjaan. Hyvät ja eheät suoritukset Kaislalta, vaikka esimerkiksi freestyleä on ehditty harjoitella vasta vähän aikaa. Kirsimarja oli niinikään ensimmäisissä kisoissaan sijoittuen viidenneksi naisten diesel-sarjassa. Villelle tuttuun tapaan kultaa ryhmäsarjasta ja hopeaa yksilöstä. Vickanille pronssia kadettitytöistä.

Valmentajina poomsaen puolella toimivat Laura ja Ville. 

Kaikki sijoitukset

Ottelu

KilpailijaSarjaSijoitus
Lauri HulikkalaB1-M -63 Kg (6)1.
Plum KopistoB1-M -63 Kg (6)2.
Markus LiukoD1-M -30 Kg (1)1.
markus Liuko 2D1-M -34 Kg (3)2.
Teemu TakalaD2-M -45 Kg (4)3.
Noel ViitaniemiE-M -26 Kg (3)1.
Max AugustusE-M -30 Kg (5)3.
Luca LonkaE-M -30 Kg (5)5.
Noel Viitaniemi 2E-M -30 Kg (5)2.
Max Augustus 2E-M -34 Kg (3)1.
Luca Lonka 2E-M -34 Kg (3)3.
Severi SaralaR1-M -74 Kg (4)3.
Bardia MirzaeiR1-M -74 Kg (4)3.
Chaimaa BoughraraB1-F +68 Kg (3)1.
Alina ShorB1-F -59 Kg (3)2.
Salma YahyaH1-67 Kg (6)5.
Sara QuinonesC1-F +59 Kg (2)1.
Jenny VettenniemiC1-F -37 Kg (3)2.
Jenny Vettenniemi 2C1-F -41 Kg (3)2.
Iines KorhonenC1-F -44 Kg (2)2.
Honey LaC1-F -59 Kg (3)2.
Renad AlmalkyC2-F +58 Kg (4)3.
Noor AlmalkyD1-F -43 Kg (2)1.
Milay EndahD2-F -30 Kg (6)5.
Vlera KuqiD2-F -40 Kg (3)2.

Liikesarjat

KilpailijaSarjaSijoitus
Alex JürgensU151.
Victoria HentunenU153.
Eero HaleniusU172.
Ville LehtinenU402.
Kaisla SeimolaLapset sinimustat5.
Kirsimarja RaitasaloDiesel A5.
Marita JaakkolaDiesel A1.
Eero HaleniusFreestyle2.
Alina NiinivaaraFreestyle1.
Kaisla SeimolaFreestyle – harrastajat2.
Ville, Kim (HTKD), Jeppe (Vihti)O30 ryhmät1.