Kategoriat
Etusivu slider Uutiskirje Yleinen

20 mestaruutta SM-kilpailuista | Taekwondourheilijat 2011 | Taekwondo Helsinki

Taekwondo, Helsinki

Ottelujoukkueella huikea kisavire

Taekwondon suomenmestaruuksista kamppailtiin tänä vuonna heti alkuvuodesta osana SM-viikon monilajitapahtumaa talvisessa Joensuussa. Voitonnälkäinen taewkondojoukkue joukkue hyppäsi bussiin perjantaina Helsingistä ja pitkä ajomatka hurahti hetkessä huikean yhteishengen siivittämänä. Paluumatkalla lauantaina bussi oli täynnä väsyneitä, mutta sitäkin tyytyväisempiä urheilijoita. Voitonjuhliin oli myös aihetta, sillä mestaruuksia kahmittiin peräti 15 kappaletta ottelussa ja viisi liikesarjoissa.

Muutamat aikuisten sarjoista televisioitiin YLE:n lähetykseen eikä Chahrazed Boughraran ottelu ja huikea jatkoerävoitto jättänyt ketään kylmäksi paikan päällä eikä varmasti ruutujen takanakaan. Mestaruuden arvoa lisäsi, että kilpailu oli Chahran ensimmäinen aikuisten sarjoissa, vaikka hän on virallisesti vielä juniori-ikäinen. Mestaruuden vei myös seuran puheenjohtaja Teemu Heino, joka otti peräti 21. mestaruutensa. Viimeksi mies on voitettu Suomessa vuonna 1996, eikä seurakaveri Riku Kytömäki pystynyt rikkomaan ketjua. Rikulle kuitenkin mestaruus yhtä painoluokkaa alempaa miehen edustaessa kahdessa sarjassa. Aikuisissa mestaruuteen ylsi myös Bardia Mirzaei. Severi Saralan oli tyytyminen pronssiin.

Junioreissa (15-17 -vuotta) tehokaksikko Lauri Hulikkala ja Plum Kopisto ovat viime vuosina saaneet vääntää keskenään, mutta Plumin siirryttyä ylempään painoluokkaan, oli molemmilla mahdollisuus kirkkaimpaan mitaliin. Komeasti pojat homman hoitivatkin, molemmille mestaruudet. Chaimaa Boughrara jatkoi myös täydellistä hallintaa omassa painoluokassaan ja vei mestaruuden varsin isoin pistein. Ensimmäistä kertaa junioreissa otellut Juuli Mankonen pääsi heti kiinni ottelurytmiin eikä voittajasta ollut epäselvyyttä Juulin viedessä mestaruuden. Mestaruuden nappasivat myös Eddie Quinones. Honey La:n ja Renad Almalkyn aktiivinen treeniote näkyi selkeänä kehityksenä suorituksissa, mutta vielä tällä erää molemmille hopeaa.

Kadettisarjoissa (12-14 -vuotta) nähtiin myös loistavia suorituksia. Iines Korhonen otteli kuin hurmiossa ja tulokset olivat myös sen mukaiset: mestaruus kahdesta painoluokasta selkeillä piste-eroilla. Jenny Vettenniemi osoitti kovaa taistelutahtoa hakemalla määrätietoisesti voittopisteitä aina ottelun viimeiseen erään saakka. Kova työ palkittiinkin ja Jennylle kultaa kotiinviemisiksi. Kadettisarjoissa debytoinut Teemu Takala korjasi heti koko potin voittamalla oman sarjansa. Venne Viitaniemi osallistui kahteen sarjaan, joista toisesta kultaa ja toisesta hopeaa. Sara Quinones otti veljensä tapaan kultaa yhtä ikäluokkaa alempaa. Markus Liuko oli tuttuun tapaan melkoinen sähikäinen ottelukentällä, mutta tiukasta väännöstä huolimatta tyytyminen oli pronssiin.

Christianille triplamestaruus liikesarjoista

Liikesarjojen puolella Christian Kamphuis voitti lähes kaiken, mitä voitettavissa on. Christian otti mestaruuden kovatasoisesta alle 30-vuotiaiden miesten sarjasta. Sarjan tasosta kertoo sen, että kärkikolmikko oli samainen myös muutaman viikon takaisissa PM-kilpailuissa, mutta tällä kertaa järjestys muuttui Christianin yltäessä korkeimmalle korokkeelle. Christian voitti myös freestyle-sarjan sekä alle 30-vuotiaiden ryhmäsarjan yhdessä Turun Budokwain Frans Salmen sekä Olli Siltasen kanssa. Yksilösarjan mestaruuden voitti myös Laura Kinnunen, joka oman kisaamisensa lisäksi toimi muun joukkueen valmentajana. Laura löysi loistavan keskittymisen ja tarkkuuden tekemiseensä. Eero Halenius oli ensimmäistä kertaa mukana aikuisten sarjassa ja antoi heti hyviä näyttöjä. Sijoitus tällä erää viides. Elina Tikkanen osallistui ainoastaan ryhmäsarjaan yhdessä HIPKO:n Linda Räkköläisen ja Tampere Kumgang Taekwondon Nea Säynäjoen kanssa. Ryhmä ylis hopealle.

Junioreiden puolella mestaruuden ottivat Aino Kortelainen ja Alex Jürgens alle 17-vuotiaiden parisarjasta, ja molemmat ylsivät omissa alle 15-vuotiaiden yksilösarjoissaan hopealle. Tyttöjen puolella Bella Buuri vei pronssia ja Sofia Saralan ja Victoria Hentusen oli tyytyminen neljänteen ja viidenteen sijaan. Alle 17-vuotiaiden tyttöjen ryhmäsarjoissa käytiin tiukka kamppailu sijoituksita. Aino ja Sara pääsivät hopealle yhdessä Kuopion Taekwondon Airada Heikkisen kanssa. Bella, Sofia ja Victoria olivat heti perässä pronssilla. Luca Leskinen veti muutaman viikon takaiselle freestyle-debyytilleen jatkoa nappaamalla pronssia sarjasta. Muutamalla korjauksella Lucasta saadaan melkoinen tekijä freestyleen, sillä volteista ei ilmaa tai taitoa puutu.

Molemmissa kilpailumuodoissa mitalit matkasivat Helsinkiin kovalla prosentilla. Onnittelut mestareille ja mitalisteille.

Haluaisitko sinäkin harrastaa parhaassa seurassa. Aloita taekwondo nyt!