Kategoriat
Etusivu slider Uutiskirje Yleinen

Koronavirusepidemian leviämisvaiheen vaikutukset harrastustoimintaan

Helsinki ja muu pääkaupunkiseutu ovat siirtyneet koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Kaupungit ovat antaneet uusia suosituksia ja rajoituksia koskemaan harrastustoimintaa. Erityisesti uudet suositukset vaikuttavat aikuisten ryhmäharjoituksiin.

Taekwondourheilijat haluaa kantaa vastuunsa paitsi epidemian hillitsemisässä myös liikunta- ja urheilumahdollisuuksien tarjoajana kaikille ikäryhmille. Olemme pyrkineet löytämään mallin, jossa nämä molemmat tavoitteet voidaan toteuttaa. Suurimmat muutokset koskevat aikuisten harjoitusryhmiä, mutta harjoituskalenteriin ja harjoitusten rakenteeseen tehdään myös muita muutoksia seuraavaksi kolmeksi viikoksi, jotta harjoitukset saadaan järjestettyä turvallisesti.

Seuraavat toimenpiteet toteutetaan harjoituksissa 23.11.-13.12. Jatkon tiedotamme erikseen myöhemmin.

 • Kaikille ikäryhmille järjestetään ainoastaan kaksi perusharjoitusta viikossa, jotta iltoihin saadaan väljyyttä porrastuksia varten. Vastaavasti näin ryhmille saadaan enemmän treenitilaa, jolloin turvavälien säilyttäminen on helpompaa.
 • Nuorille ja aikuisille järjestetään liveharjoituksia Zoom-palvelun kautta, ja lapsille suosittelemme lisäharjoituksia, kuten lasten harrastajaottelua, -liikesarjoja sekä yleisliikuntaharjoitusta.
 • Aikuisten harjoitukset järjestetään täysin kontaktittomina ja niin, että turvavälit voidaan pitää koko harjoituksen ajan. Rajoitus ei koske kilparyhmien harjoittelua.
 • Aikuisten lisätreenit, jotka kokoavat harjoittelijoita monesta ryhmästä perutaan. Näitä harjoituksia ovat mm. kuntopiiri, core, harrastajaottelu, harrastajaliikesarja ja venyttely. Harjoituksia korvataan live-treeneillä ja niitä voidaan lisätä, mikäli ne osoittautuvat suosituiksi. Sunnuntain potkutreeni pidetään edelleen, sillä tällöin koko sali on käytössä ja turvaväleistä on helppo huolehtia.
 • Ottelun kilparyhmissä kadetit ja nuoret ja aikuiset yhdistetään. Tällä tavalla kalenteriin saadaan lisäväljyyttä.
 • Treenien ajankohdat ovat muuttuneet osalla ryhmistä. Pidä huoli, että tarkistat oman ryhmäsi uudet treeniajat.
 • Joulukuun vyökokeet tullaan järjestämään, mutta osassa ryhmiä erityistoimenpitein. DAN-kokeen osalta tiedotamme erikseen.

Katso uusi harjoituskalenteri TÄSTÄ >>

Päivitykset koronaohjeistuksiin

Koronaohjeistuksiin olemme tehneet muutamia päivityksiä. Käy lukemassa ohjeet ja velvoitteet TÄÄLTÄ >>

Jokainen harrastaja, valmentaja ja huoltaja ovat vastuussa ohjeiden noudattamisesta.

Iso kiitos jälleen kerran ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä turvarajoitusten ja muutosten kanssa. Varmasti kevät näyttää jo huomattavasti valoisammalta, mitä epidemiaan tulee.

Helsingin kaupungin suositukset harrastetoimintaan

Taekwondourheilijoiden päätökset perustuvat Helsingin kaupungin ja aluehallintoviraston tilannearvioon ja suosituksiin niiden pohjalta.

Helsingin kaupunki keskeyttää 23.11. alkaen yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harjoitukset kolmeksi viikoksi ja suosittelee myös yksityisten toimijoiden menettelevän samoin. Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harjoitukset suoritetaan samassa ryhmässä.

Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikissa kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa yli 15-vuotiailta ja tämä koskee myös liikuntatiloja muutoin kuin liikuntasuorituksen aikana.

Harrastus- ja ryhmätoiminnassa kaikilta yksityisiltä toimijoilta edellytetään muutoksia toiminnassaan mm. seuraavasti:

 • Ryhmien sekoittamista vähennetään.
 • Halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään.
 • Sisääntuloa porrastetaan.
 • Saattajien ja huoltajien määrää tiloissa vähennetään.
 • Ryhmien kokoa pienennetään.
 • Turvaetäisyyksiä kasvatetaan tilajärjestelyillä.
 • Harjoituksia ja toimintaa siirretään ulos.
 • Osa harrastuksista toteutetaan etänä.
 • Harjoitusten sisältöä muutetaan.

Lue tarkemmin:

https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset